Vanliga frågor om du är patient

Vanliga frågor om du är patient

Produktområde hjärta

Kan jag ta med min sändare till min pacemaker/ICD när jag åker utomlands?
Ja du kan ta med dig den till alla länder och platser där det finns mobiltäckning. Detta fungerar oftast enkelt och sömlöst.

Varför skickar min sändare inga meddelanden till pacemakermottagningen?
Det vanligaste felet är att sändaren står för långt ifrån dig om natten. Det ska vara max 2 meter från där du befinner dig och fri luft emellan. Sändaren ska inte stå bakom eller under sängen. Om du har en sändare som är stor som en mobiltelefon finns det en knapp på sidan. Du kan hålla knappen inne i 20 s för att göra en omstart. Detta behövs väldigt sällan.

Kan jag använda MIG svets om jag har en pacemaker/ICD?
Att vistas nära magnetiska fält när du har en implanterad pacemaker/ICD kan påverka produktens funktion. Maila oss för aktuella rekommendationer om detta på info@limedic.se.

Kan jag använda elektriskt fotbad, el-uppvärmd madrass eller andra elektriska produkter som kan utsätta min pacemaker/ICD för elektromagnetiska störningar?
Alla elektriska device som som släpps på marknaden ska testas enligt Europeiska föreskrifter. Om mätvärdena skulle kunna påverka en pacemaker/ICD måste detta anges på produkten med hjälp av en överkorsad pacemakersymbol. Vi har ingen möjlighet att testa alla dessa produkter utan vi måste hänvisa till dessa föreskrifter. Om du har en produkt som du t.ex. verkligen behöver i ditt arbete så ber vi dig att ta kontakt med oss för en utvärdering på info@limedic.

Jag har haft förmaksflimmer i flera år och lider mycket av detta. Läkarna har elkonverterat mig flera gånger och även utfört kateterablation utan någon större framgång. Var kan jag vända mig?
Läs mer om förmaksflimmer nedan eller klicka här.

Patient – Hjärta – Förmaksflimmer – Atricure TT-Maze

Produktområde Fot

Vad skiljer era gipsskor från vanligt gips?
Våra gipsskor är väldigt bekväma och har en speciell vacuumteknik (VACO12) som gör att gipset formar sig helt efter din fot. Vartefter svullnaden sedan avtar anpassar man gipsskon så att den ger ett perfekt stöd runt din skada. Man kan också ta på och av denna sko (om frakturen tillåter detta), vid t.ex bad, dusch vilket gör det oerhört bekvämt och enkelt. Innerskon kan även tvättas i maskin vilket underlättar hygienen avsevärt.

Hur fungerar det att hyra en VADOplex fotpump?
Maila oss för att få förslag på hyreskostnad. Pumpen går också att köpa. Om du hyr pumpen bestämmer vi det antal månader du behöver den sedan kan du lämna tillbaka pumpen till oss. Fot/Handtossorna måste du köpa i vår webshop och de går inte att returnera.

Vad är så speciellt med erat fotstöd VACOtalus?
Fotstödet ger med hjälp av VACO12 vacuumteknik ett exceptionellt stöd samtidigt som stödets profil är tunn. Detta innebär att du kan använda dina nuvarande skor istället för att gå upp i storlek. VACOtalus används främst som stöd efter fraktur/stukning men kan också användas vid t.ex. löpning i ojämn terräng.

Kontakta oss

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss!
Telefon: +46 8 756 71 10
Epost:  info@octopusmedical.se
Adress: Box 3035, 183 03 Täby

Om oss

Octopus Limedic arbetar med försäljning av högkvalitativ medicinteknisk utrustning till sjukhus i Sverige, Norge och Danmark.
Mer om oss.