Pacemaker, ICD (Implanterbar hjärtstartare), CRT-D (hjärtsviktsbehandling) och implanterbara looprecorders

Pacemaker, ICD (Implanterbar hjärtstartare), CRT-D (hjärtsviktsbehandling) och implanterbara looprecorders

Vi erbjuder tillsammans med BIOTRONIK ett komplett produktsortiment med pacemakers, implanterbara defibrillatorer (ICD) och Loop-recorders. BIOTRONIK var också först med ut med HomeMonitoring® som ger kliniken möjlighet att övervaka din looprecorder/pacemaker/ICD/CRT-D hemifrån.

BIOTRONIK är ett tyskt företag och ett av de få som fortfarande har tillverkning kvar i Europa. Fabriken ligger mitt i Berlin där man tillverkar sina produkter med minutiös kontroll. Man är också ett av de företag med minst tekniska komplikationer vilket visar på den väldigt höga kvalitén.

BIOTRONIK speciella funktioner; fysiologisk sensor CLS

Biotroniks pacemakers/ICD/CRT-D har en unik funktion vad gäller att hjälpa hjärtat hos pacemakerpatienter att anpassa sig efter fysisk och psykisk aktivitet. Funktionen heter CLS – Closed Loop Stimulation – och hjälper ditt hjärta att slå fortare när du t.ex tränar eller löser en svår uppgift. Den kan också hjälpa dig som lider av svimnings anfall. Prata med din läkare om detta kan vara något för dig.

BIOTRONIK HomeMonitoring®

BIOTRONIK var först med ut med HomeMonitoring® som ger kliniken möjlighet att övervaka din looprecorde/pacemaker/ICD/CRT-D. BIOTRONIKs sändare som du får med dig hem är i storlek av en mobiltelefon och fungerar på alla platser där det finns mobiltäckning. BIOTRONIKs HomeMonitoring har bevisats rädda liv då det är ett sändningssäkert system, som sänder varje dygn, vilket gör att din läkare kan upptäcka tekniska observationer/arytmier i god tid.

Klicka här för att läsa studie gjord på BIOTRONIKS HomeMonitoring.

Artikel i Expressen om GSM-övervakat hjärta.

Hur HomeMonitoring® fungerar:

Läs mer på www.biotronik.com

Kontakta oss

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss!
Telefon: +46 8 756 71 10
Epost:  info@octopusmedical.se
Adress: Box 3035, 183 03 Täby

Om oss

Octopus Limedic arbetar med försäljning av högkvalitativ medicinteknisk utrustning till sjukhus i Sverige, Norge och Danmark.
Mer om oss.