Thoraxkirurgi

Vi representerar följande leverantörer inom thoraxkirurgi

Terumo Aortic, tidigare Vascutek, producerar grafter för hjärt och kärl-kirurgi. Tillerkning sker i Skottland och USA.

Terumo Aortic har även köpt upp Bolton Medical och utökade därmed portföljen till att nu, förutom grafter avseende öppen kirurgi, även innehålla:

EVAR/FEVAR (Anaconda, Treo) och TEVAR (Relay)

PuraStat, Japan, är en helt ny typ av hemostatikum utvecklat på Amerikanska MiT universitetet.

PuraStat är uppbyggt av aminosyror som vid pH-förändring aktiveras och bildar en extracellulär matris, vilken effektivt stoppar bl.a. sivande blödningar.

PuraStat är transparent och 100% syntetiskt. Produkten långtidsförvaras i kylskåp och kräver ej blandning eller upptining innan användning.

AtriCure, USA, utvecklar produkter för kirurgisk behandling av förmaksflimmer, eller Atrial Fibrillation, och använder både cryo (frysning) och RF (Radio Frequence) som energikälla.

AtriCure tillhandahåller produkter för både öppen och minimalinvasiv approach.

En av AtriCure´s största produkter är AtriClip som försluter vänster förmaksöra (Left Atrial Appendage) epikardiellt, d.v.s. från utsidan av hjärtat.

Fumedica är ett Schweiziskt företag som tillhandahåller ett brett sortiment av suturer, speciellt rostfria specialsuturer som används vid förslutning av thorax efter öppen hjärtkiurgi.

Stålsuturerna finns i en mängd varianter och storlekar, bl.a. med s.k. loop, trubbig spets och skarp spets.

Leverantör av sizer-ballonger för vänsterkammar-reduktion. Har ett långtgående samarbete med San Donato Kliniken i Milano. Anordnar 3-4 kurser i Milano per år för den som vill lära sig tekniken.

Corcym, Italien, tidigare LivaNova/Sorin, är leverantör av mekaniska och biologiska hjärtklaffar som avser öppen och minimalinvasiv kirurgi.

Limedic säljer bl.a. mekaniska mitral- och aortaklaffarna Carbomedics Reduced, Standard och Top Hat, den suturlösa biologiska aortahjärtklaffen Perceval och mitralringen Memo 4D som används vid mitralplastik.

Fabriken ligger i Saluggia, norra Italien.

Vill du ha hjälp?

Kontakta oss

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss!
Telefon: +46 8 756 71 10
Epost:  info@octopusmedical.se
Adress: Box 3035, 183 03 Täby

Om oss

Octopus Limedic arbetar med försäljning av högkvalitativ medicinteknisk utrustning till sjukhus i Sverige, Norge och Danmark.
Mer om oss.